• July 1, 2022

PIERCING EN TATTOO NAVERZORGINGSINSTRUCTIES IN DE HERFST

Gefeliciteerd! Je hebt de sprong gewaagd en besloten om een ​​tatoeage te nemen. Je voelt je opgetogen, gelukkig en een beetje (of heel) stoer. Een tatoeage laten zetten is echter geen wandeling in het park voor je huid. Nazorg is een belangrijk onderdeel om ervoor te zorgen dat uw tatoeage er geweldig uitziet en uw huid op de juiste manier herstelt. In dit artikel geven we je gedetailleerde instructies voor de nazorg van een tatoeage die je moet volgen – of het nu je eerste tatoeage is of je tiende!

HOE ZORG JE VOOR JE PIERCING

Het verzorgen van een nieuwe piercing is geen eenvoudige taak; het vergt veel planning en discipline. Hier zijn een paar snelle en algemene tips om in gedachten te houden:

Maak altijd alles schoon wat in contact komt met de piercing, inclusief je handen en kleding.
Vermijd het onderdompelen van het doorboorde gebied in water, zoals een zwembad of meer.
Beweeg, draai of verwijder de piercing niet tijdens de genezingsperiode.
Gebruik geen ontsmettingsalcohol om je piercing schoon te maken. Gebruik in plaats daarvan water of een steriele zoutoplossing.
Nu we de algemene regels hebben, laten we eens kijken naar de regels die met de tijd komen.

DE EERSTE 48 UUR NA DE TATTOO

Direct nadat je tatoeage klaar is, bedekt je tatoeëerder je nieuwe stuk in een dunne laag vaseline en een verband. Ze kunnen ook een beschermende pleister van medische kwaliteit (zoals Saniderm) aanbrengen om ervoor te zorgen dat uw tatoeage kan ademen zonder bacteriën binnen te laten.

Als je artiest een verband gebruikt, verwijder dit dan na 24 uur en was de tatoeage voorzichtig met antimicrobiële zeep en water. Dep droog of laat aan de lucht drogen – wrijf je tattoo nooit met een handdoek. Dit kan leiden tot irritatie en als de handdoek niet wordt gesteriliseerd, kan er vuil, bacteriën en pluisjes op uw huid achterblijven. Breng een antimicrobiële zalf aan en dek indien nodig opnieuw af.

Wees voorzichtig en slaap niet op je tatoeage. Als je een rugtatoeage hebt, slaap dan op je buik. Als je een linkerarmmouw hebt, slaap dan op je rechterzij. Vermijd onnodige druk en houd de huid zo vrij mogelijk van gewicht of wrijving. Probeer ook loszittende kleding te dragen die niet tegen je nieuwe inkt in rodder schuurt om deze zo goed mogelijk te beschermen.

Als u Saniderm gebruikt, zal uw artiest u vertellen wanneer u het moet verwijderen. De huid begint te “sijpelen” en “afpellen”, waardoor er een kleine vloeistofbel in de pleister ontstaat. Maak je geen zorgen, dit is volkomen normaal. En deze vloeistof houdt je huid echt vochtig en beschermt hem tegelijkertijd. Het ziet er ronduit een puinhoop uit, maar vertrouw ons en verwijder de patch niet. Als uw pleister zo vol vloeistof raakt dat hij naar de randen begint te kruipen, is het misschien tijd om hem te verwijderen. We raden aan om het onder de douche te doen en rustig de tijd te nemen, zodat je niet aan je huid trekt of eraan blijft haken. Wees extra voorzichtig!

AAN HET EINDE VAN WEEK VAN DE PIERCING

Inmiddels zijn de zwelling en pijn begonnen af ​​te nemen. Je piercing begint beter te voelen, maar is nog steeds gevoelig voor aanraking. Al zou je inmiddels wel een routine begonnen zijn met de nazorg van je piercing.

Probeer een strikt schema aan te houden van wanneer je schoonmaakt, hoe je schoonmaakt en waarmee je je piercing schoonmaakt. Zoals eerder vermeld, vooral tijdens de beginfase van uw genezing, blijf weg van alles dat geen steriele zoutoplossing of water is. Niet te veel water, vermijd het onderdompelen van je piercing.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *