• July 3, 2022

Vogel en Vlinder Tattoo

WAT IS DE BETEKENIS VAN EEN VOGEL TATTOO?

Vogels hebben één eigenschap die alle mensen jaloers maakt: ze kunnen vliegen.
Elke mens wil die vrijheid voelen, om te kunnen wegvliegen wanneer je maar wil.

Sommige vogels hebben een extra betekenis:

  •  DE UIL

Al van kleins af aan leren we dat de uil een intelligent wezen is (met dank aan ‘De Fabeltjeskrant’). De uil staat synoniem voor wijsheid.

Uilen zijn nachtdieren, leven solitair en kunnen hun kop maar liefst 270 graden draaien. De uil is zonder twijfel één van de meest intelligente vogels, maar baadt ook in een vleugje mysterie.

WAT IS DE BETEKENIS VAN EEN VLINDER TATTOO?

Vlinder tattoos kunnen verschillende betekenissen hebben.

Het kan symbool staan voor een persoon in je leven: ouders laten bijvoorbeeld twee vlinders tatoeëren, die dan verwijzen naar hun twee kinderen.

Deze tattoo gaat vaak over persoonlijke groei, een transformatie die je hebt doorgemaakt. Net als een rups, verander je in een vlinder.

Binnen diverse culturen hebben vlinders een betekenis. De Azteken geloofden dat vlinders de reïncarnatie van een dierbare overledene waren.

In Japan staat de vlinder symbool voor de transitie van meisje naar volwassen vrouw. Wanneer men dan twee dansende vlinders ziet, staat dit voor echtelijk geluk.

Tattoos met vlinders hebben dus verschillende betekenissen, maar de tattoo moet voor jou kloppen. Als je nu een reden hebt of niet: het doet er niet toe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *